Foto: Àlex Recolons (ACN)

(EFE) L’aeroport de Barcelona-el Prat sumarà 49 connexions intercontinentals quan finalitzi aquest mes d’agost, dues més que el 2019, abans de la pandèmia, tot i que segueix sense recuperar totes les destinacions asiàtiques. Segons dades d’Aena, les connexions amb aeroports americans són 21, les mateixes que a la prepandèmia; les destinacions asiàtiques, incloses les d’Orient Mitjà, són 11 (i seran 12 a finals de mes), davant de les 15 del 2019; i a Àfrica les destinacions han augmentat d’11 a 16.

Cosa diferent són les freqüències (el nombre de vols portats a terme), encara menors segons les dades de passatgers registrades entre gener i juliol: 23,11 milions davant els 24,79 del 2019, és a dir, un 6,77 % menys.

Hong Kong, Xangai, el Pakistan i l’Iran, pendents

En la comparació amb el 2019, Barcelona troba a faltar algunes destinacions, en particular asiàtiques: en el cas de la Xina, no s’han recuperat vols cap a Hong Kong ni Xangai, però sí que es manté la connexió amb Pequín i el 28 d’agost es posarà en marxa una de nova amb Shenzhen.

Tampoc no es pot viatjar encara de forma directa cap al Pakistan, malgrat que en prepandèmia hi havia vols amb tres ciutats d’aquell país (Islamabad, Lahore i Sialkot), ni cap a l’Iran (abans sí que hi havia connexió amb Teheran).

Per contra, es mantenen les destinacions de Seül (Corea del Sud), la ciutat estat de Singapur, Bakú (Azerbaidjan), Beirut (Líban), Amman (Jordània), Tel-Aviv (Israel), Yeda (Aràbia Saudita), Doha (Qatar) i Dubai i Abu Dabi (ambdues ciutats de la Unió dels Emirats Àrabs).

Quatre destinacions americanes diferents

Entre les 21 connexions amb el continent americà, destaca l’absència de Lima (Perú), a la qual se sumen tres destinacions nord-americanes a les quals ara no es pot arribar de manera directa des de Barcelona: Charlotte, Fort Lauderdale i Oakland. Per contra, es mantenen 10 connexions amb els Estats Units: Atlanta, Boston, Los Angeles, Miami, Nova York (aeroports JFK i Newark), Filadèlfia, San Francisco, Washington i Chicago.

Àfrica suma cinc connexions i en perd una altra

Els quatre destins de més, en comparació amb el 2019, entre el Prat i ciutats africanes són els que fan que se superi el llindar de la prepandèmia en xifres absolutes. Repeteixen les connexions amb Fes, Marràqueix, Nador, Casablanca, Tànger (totes al Marroc), Alger (Algèria), Banjul (Gàmbia), Dakar (el Senegal), el Caire (Egipte) i Tunísia (Tunísia), però es perd la d’Orà (Algèria). Per contra, s’hi afegeixen quatre destinacions més amb el Marroc (Rabat, Agadir, Oujda i Ouarzazate), a més de les connexions amb Luxor (Egipte) i l’illa de Sal (Cap Verd).