panellets

(ACN/ Redacció) La inflació generalitzada també afecta el preu dels panellets, que enguany pugen un 3 %. Antoni Bellart, president del Gremi de Pastissers de Barcelona, ha assegurat que aquests dolços no s’han apujat gaire de preu perquè no és un producte de primera necessitat i perquè si s’apugés més implicaria de forma automàtica una baixada de vendes. Explica que els pastissers estan assumint l’augment del cost dels ingredients bàsics i de l’energia. “Estem fent un sacrifici grandiós, aguantant com mai hem aguantat”, sosté Bellart.

panellets pastisseria

Previsió de vendes “similar” a la del 2021

Segons Bellart , es vendran uns 250.000 quilos de panellets durant la campanya de Tots Sants, que s’allarga uns 12 dies. Aquesta xifra és “similar” a la del 2021, quan el sector ja va recuperar els nivells de vendes prepandèmia.

“Les esperances són bones”, assegura. Admet que en anys anteriors les vendes de panellets començaven el pont del Pilar i aquest any han començat més tard. Enguany, el dia de Tots Sants cau en un dimarts i fa que les celebracions per la castanyada comencin el cap de setmana d’abans, un fet que impulsa les vendes de panellets.

De 55 a 60 euros el quilo

El més venut continua sent el panellet de pinyons. “És el rei”, afirma Bellart. De fet, el Gremi de Pastisseria de Barcelona calcula que tres de cada quatre panellets que es venen són de pinyons. Tot i això, també s’ha notat un repunt de demanda de panellets de xocolata, castanya o els de massapà flamejat. Els preus se situen entre els 55 i els 60 euros el quilo, però segons Bellart, el preu “real” hauria de rondar els 80.