Apartament turístic

Els apartaments turístics de Barcelona han superat a l’abril els nivells d’ocupació registrats abans de la pandèmia, no només per les ganes de viatjar de la gent durant la Setmana Santa, sinó també per un efecte de “desplaçament” del turisme de l’Europa de l’Est a causa de la guerra a Ucraïna.

Pel president de l’Associació d’Apartaments Turístics de Barcelona (Apartur), Enrique Alcántara, la ciutat registra una demanda turística “extremadament bona amb xifres d’ocupació superiors al 2019. Ho ha explicat durant el col·loqui “Noves tendències d’allotjament i oportunitats d’inversió a Barcelona” organitzat pel Cercle Eqüestre. Tot i que no se sap quan durarà aquesta bonança, Alcántara creu que les bones xifres serviran “per fer front als deutes contrets durant la covid”.

Vacances i desplaçaments per la guerra

Una recuperació de xifres durant el mes d’abril que es deu a les vacances de Setmana Santa, a tot Europa, gràcies a la fi de les restriccions de la covid-19 a Espanya. A més, la invasió russa a Ucraïna està provocant un “efecte bombolla gran de demanda” de gent que hauria optat per viatjar a l’Europa de l’Est. De fet, per Setmana Santa es va superar el 90 % d’ocupació, segons la patronal Apartur i Turisme de Barcelona.

Juny serà “un gran mes”

El president d’Apartur pronostica que el mes de juny serà “un gran mes” per a Barcelona. “Estem en un molt bon moment”, ha conclòs Alcántara. De la seva banda, la directora de la Federació Espanyola d’Habitatges i Apartaments Turístics, Patricia Valenzuela, ha esmentat que les ganes de viatjar que hi ha són “increïbles”, perquè tothom ha estat molt contingut durant molt de temps. “El sector està molt recuperat”, ha afegit, encara que ha dit que el dubte és fins a quan es mantindran les ganes de viatjar i els preus.