Són alguns dels 9.000 propietaris de pisos que la plataforma Airbnb té a Barcelona. S'autoanomenen amfitrions. Lloguen els seus pisos o habitacions a turistes que vénen de vacances a la ciutat. Demanen a l'Ajuntament una regulació específica per dur a terme l'activitat de forma legal. Molts tenen llicència d'apartament turístic, un requisit indispensable a Catalunya per poder llogar un habitatge turístic. Critiquen, però que el consistori hagi tancat l'aixeta a més llicències i que no existeixi cap normativa, en cas que s'opti per llogar només una habitació. Defensen que no tenen res a veure amb els apartaments turístics tradicionals. GUILLEM MURGUI, amfitrió d'Airbnb "El que estem oferint és una experiència totalment diferent. La gent trobarà en aquella casa, sentiments, experiències i trobarà un amfitrió que l'atendrà, li donarà totes les facilitats del món. L'aconsellarà del millor de cada barri. No recomanarem llocs turístics de masses, que també són importants. El turisme que ve a les nostres cases, busca un altre tipus d'opció turística". De fet avui han entregat més de 3 mil signatures de suport al consistori, entre les quals, les de molts comerciants de diversos barris de la ciutat. La plataforma ¤W2 71 ]] Aibnb aglutina milers d'usuaris de tot el món. Defensen que la seva activitat és legal i en volen una regulació específica a Catalunya. JEROEN MERCHIERS, responsable d'Airbnb a Espanya i Portugal "Los usuarios, como cualquier otro, tienen que pagar todos los impuestos y tienen las mismas obligaciones". Des de la companyia asseguren que Barcelona és la quarta ciutat més demandada del món, al darrere de Nova York, Londres i París.

Airbnb és un web molt popular en què els particulars poden llogar el pis sencer o habitacions a turistes que vénen de vacances a la ciutat. Fins i tot, en ocasions, hi conviuen. Ara ho fan sense cap regulació. Els propietaris, coneguts com a “amfitrions”, demanen a l’Administració que se’ls tracti diferent dels apartaments turístics. Creuen que la seva activitat no hi té res a veure perquè ofereixen una alternativa als allotjaments tradicionals.

Des de l’Ajuntament recorden que qualsevol persona que vulgui llogar el pis a turistes ha de constar en el registre d’apartaments turístics amb el corresponent número de llicència que atorga la Generalitat. De fet, el consistori va presentar fa uns mesos un pla de xoc per regularitzar aquests allotjaments. Durant un any no s’atorgaran noves llicències al centre de la ciutat mentre el govern municipal treballa per professionalitzar el sector. Entre les mesures del pla, hi ha la d’inspeccionar plataformes web com Airbnb, a les quals es demanarà que incloguin el nombre de llicència en les seves ofertes.