treballador agència viatges

(ACN) L’Associació Corporativa d’Agències de Viatge Especialitzades (Acave) ha tornat a reclamar ajudes directes per al sector per superar la crisi de la covid-19. També demanen un fons de reemborsament dels bons de viatges combinats per dotar els negocis de liquiditat i evitar que tanquin. Acave calcula que segueixen pendents de retorn 150 milions d’euros en bons de viatges, principalment de companyies aèries, hotels o receptius internacionals “que s’han negat a fer el reemborsament dels serveis no prestats”. Un fet que ha agreujat encara més la situació crítica en què es troben.

L’entitat ho fa després que el Congrés de Diputats hagi desestimat l’aprovació d’una proposició no de llei per rescatar les agències. Una “molt mala notícia” segons el president de la patronal, Martí Sarrate, que ha lamentat la “manca de col·laboració i de suport” dels partits polítics que hi han votat en contra.

Un dels col·lectius més afectats per la crisi

Sarrate es queixa que, tot i ser un dels col·lectius més afectats per la crisi i ser un dels motors principals de l’economia, fins ara el Govern espanyol “no ha aprovat cap ajut” per a les agències de viatges, tot i que ja fa mesos que el reclamen.

També són molt crítics amb l’Administració perquè asseguren que “permet” que les companyies aèries no facin els reemborsaments. L’entitat recorda que entre el març i l’abril de l’any passat va denunciar 39 empreses d’aquest tipus per incompliment de la normativa.