Pou ha explicat que Barcelona disposa d’un “consolidat ecosistema de la tecnologia de la informació i de la comunicació” i ha apel·lat a la “il·lusió” i al “convenciment” perquè finalment l’Agència Europea del Medicament es traslladi a la ciutat. “La iniciativa té el suport institucional, civil i social“, ha destacat.

Gonzalo Rodés, president de Barcelona Global, ha apuntat que es tracta d’una iniciativa “clarament europeista” i que la ciutat no parteix de zero, sinó que ja té grans centres d’investigació. “El trasllat de l’EMA a Barcelona no és només un impuls a la indústria, sinó que porta a la ciutat nous llocs de treball, una major inversió durant molts anys i també permetrà posicionar-nos més alt en el mapa mundial. Com a ciutadà, m’enorgulleix”, ha afegit.

L’acte ha tingut lloc al paranimf de la facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona. Hi han participat membres de les diverses administracions, empresaris, universitaris i científics. Les principals competidores de Barcelona són Copenhaguen, Amsterdam, Viena i Estocolm.

Joan Massagué: “Serà una decisió política”

L’investigador Joan Massagué ha assegurat en una entrevista a ‘La tarda de Barcelona’, de betevé 91.0 fm, que l’arribada de l’Agència Europea del Medicament podria “reafirmar la potència de Barcelona en l’àmbit de la medicina, la farmàcia i la sanitat” i que “la generació de talent i d’indústria” de la nostra ciutat fan un “conjunt formidable” per situar-la en una molt bona posició en aquesta cursa. Massagué, però, que ha reconegut que hi ha moltes altres ciutats europees aspirants, ha dit “que guanyi el millor i que els daus de la política rodin a favor nostre“.

Escolteu-ho aquí: