L’empresa Deliveroo va anunciar als seus treballadors, que són autònoms, que canviarien algunes condicions dels contractes. Entre les novetats, els ciclistes repartidors no cobraran les hores que treballin si no hi ha comandes. Els treballadors, units en el sindicat Riders por Derechos, s’han manifestat per demanar que l’empresa rectifiqui i que els pagui totes les hores que treballin, tant si hi ha comandes com si no.

Prop d’uns cinquanta treballadors de l’empresa de repartiment s’han trobat a la plaça de Letamendi i han anat en marxa fins la porta de les oficines de Deliveroo, situada en aquesta mateixa via. Pel camí han tallat dos carrils de circulació del carrer d’Aragó. Han enganxat desenes d’adhesius al vitralls de l’edifici tot i que el personal de seguretat ha intentat impedir-ho.

 

Els ciclistes denuncien que l’empresa no els vol pagar totes les hores que treballen, sinó aquelles en les quals hi hagi comandes. Segons el secretari del sindicat Riders por Derechos, Eve Llagostera, això és “treballar gratis”. Durant la concentració davant la seu de Deliveroo, els treballadors han demanat que els representants de l’empresa donessin la cara i sortissin a parlar amb ells. Com que no ho han fet, han tallat en diverses ocasions el carrer d’Aragó.

 

Per la seva banda, l’empresa assegura que amb els nous model de contracte, els ciclistes mantindran la flexibilitat i el 60 % podrien incrementar els ingressos. Deliveroo especifica que amb el nou pla d’incentius podrien guanyar un 12 % més de mitjana.

L’empresa ha ofert als repartidors pujar a les oficines per parlar. Els treballadors han respost que no perquè no hi podia accedir la premsa. “Ja han demostrat altres vegades que no respecten els acords no escrits, així que no parlarem amb ells si no hi ha testimonis”, ha dit Eve Llagostera. Si la situació no es resol, els repartidors anuncien que faran vaga el 2 de juliol.