El districte de l’Eixample va donar forma al Projecte Zona 11 el juliol de 2014, ara fa tres anys. El va impulsar amb la complicitat d’agents i veïns actius a la zona inscrita entre el passeig de Gràcia i el passeig de Sant Joan, la gran via de les Corts Catalanes i la ronda de Sant Pere. Més petita que un barri, aquesta àrea és una superilla creativa, en què hi ha també un grup important d’agents que treballen en el camp de l’economia social, com el Grup ECOS (una cooperativa de cooperatives) i hi ha unes 40 fundacions i 200 associacions censades. També hi ha centres de formació, editorials i altres empreses culturals. Els defensors de la iniciativa defensen que impulsant la via creativa també es vol protegir la zona del risc de massificació turística.

La Dreta de l’Eixample disposa d’una superilla on l’economia social i creativa té un pes rellevant. Amb l’objectiu de multiplicar-ne el potencial, el districte va crear amb una mesura de govern, el projecte Zona 11, el 2014. Un espai delimitat pel passeig de Gràcia, el passeig de Sant Joan, la gran via de les Corts Catalanes i la ronda de Sant Pere.  Ara, l’Ajuntament convida les parts a constituir-se en una associació, però els membres creuen que cal una representació més coral, per donar-li un impuls nou.

Un dels impulsors de la Zona 11 i propietari de l’espai Kabuki, Joan Josep Peña, assegura que prefereixen que el projecte sorgeixi de la sinergia de tots els agents i consideren que no és necessari que hi hagi una associació amb uns càrrecs i unes obligacions que els distregui de la feina de dinamització.  Ara per ara, la pàgina web és el seu espai de visibilitat principal, però també estudien alternatives per donar-se a conèixer a peu de carrer. El que tenen clar és que volen sumar.

 Mentre defineixen la forma de legalitzar el projecte per aconseguir subvencions, asseguren que seguiran fent actes per promoure la Zona 11. De fet,  ja estan preparant un esdeveniment conjunt de cara a la tardor.