Ningú té ja cap dubte que aquesta serà una edició molt poc habitual del Mobile World Congress. La no assistència de les grans marques ha fet emergir altres protagonistes, com les empreses petites, que aquest any tenen més visibilitat. Però on realment sembla que passin les coses importants del congrés d’aquest any és als estands de les “start-ups” aplegades sota el paraigua del 4YFN, en què s’apleguen el talent i les empreses més joves

A diferència de la resta d’espais del MWC, que registren una baixa afluència de públic, al 4YFN costa passejar pels passadissos formats per un eixam d’estands amb un munt de propostes refrescants. De fet, l’ambient del 4YFN és força semblant a l’ambient que es vivia al Mobile World Congress d’abans de la pandèmia, amb permís de les mascaretes FFP2.

Bistecs que no són bistecs

Una de les propostes que més atreuen els curiosos és la carn que ofereix Nova Meat, una “start-up” barcelonina, creada el 2018 per Giuseppe Conti, professor de biotecnologia de la UPC. Mitjançant la tècnica de la microestrussió, la carn de Nova Meat recrea fibra per fibra i amb proteïna i greixos vegetals la textura d’un bistec. En el món vegetarià les rèpliques de les mandonguilles o les tires de pollastre són prou conegudes, però fins ara aquest tipus de tall, d’estil bistec, no acabava d’estar ben aconseguit. 

Màrqueting “per la cara”

Una altra proposta és Feeder, una potent eina que pot oferir a les empreses dades molt valuoses sobre l’acceptació o no dels seus productes. Aquesta aplicació ofereix als usuaris un seguit de contingut exclusiu, d’empreses, youtubers o fins i tot influencers. Els usuaris poden accedir-hi i aquí entra en funcionament el reconeixement facial de Feeder, que analitza les microexpressions del consumidor i ofereix a l’empresa dades molt acurades de què funciona i què no dins del seu contingut. Es tracta, al cap i a la fi, d’un estudi de mercat a gran escala i molt sofisticat en el qual l’usuari, que es manté anònim per a l’empresa, acaba obtenint algun tipus de gratificació, com ara descomptes en compres.