La Manual Alpargatera, una de les botigues més emblemàtiques del barri Gòtic, perdrà una part de la façana. Data del 1941 i va ser obra del decorador Ferran Povo. Però d’aquí a uns dies aquest element tan característic de l’establiment es reformarà per ajustar-se només al número 7.

Fins al setembre, la botiga ocupava dos locals: els baixos del número 7 i un dels del 7 bis. Però el propietari no els ha renovat el lloguer i vol recuperar la façana original. La setmana vinent començaran els treballs per reduir-ne la mida i recol·locar els elements decoratius.

El rètol es desplaçarà i els quatre plats de ceràmica es posaran en vertical de dos en dos. Segons Joan Carles Tasies, propietari de l’establiment, “el més complicat serà la reubicació de les rajoles dels oficis, que s’hauran de reestructurar i recol·locar”.

Una façana emblemàtica immortalitzada pels Urban Sketchers BCN

Tasies volia tenir un record de la façana i va contactar amb el grup Urban Sketchers Barcelona, que van estar encantats de col·laborar-hi i han convocat tres trobades per dibuixar-la i deixar registre de com era el disseny original.

Com explica Silvia Amorós, membre del grup, no és la primera vegada que els convoquen per a una activitat com aquesta. Quan hi ha alguna botiga emblemàtica en perill s’hi acosten per dibuixar-la i deixar testimoni de com era.

Tot i que en el cas de La Manual Alpargatera no es tracta d’un tancament, sinó d’una reducció, les obres canviaran la imatge que durant 80 anys ha tingut la botiga.

Exposició commemorativa

Els treballs començaran el 5 de juliol i està previst que durin un parell de setmanes. Un cop enllestits, La Manual Alpargatera vol convocar una segona trobada d'”urban sketchers” i, posteriorment, organitzar una exposició amb els dibuixos de l’abans i el després de la façana.