El MACBA i el Mercat de les Flors acullen per primer cop al país la ballarina estatunidenca Yvonne Rainer. Es tracta d’un programa doble en les nits de dimarts i dimecres: una conferència-performance i la interpretació de la seva darrera coreografia.

El MACBA i el Mercat de les Flors han presentat Yvonne Rainer en el marc d’un projecte de col·laboració. D’una banda, el museu organitza un programa de dansa vinculat a l’exposició retrospectiva de l’artista novaiorquesa Rosemarie Castoro, i d’altra banda, la Sala Pina Bausch acull la part d’interpretació coreogràfica.

En aquest programa combinat, Rainer presenta dos dels seus treballs més recents: A Truncated History of the Universe for Dummies, una conferència-performance que interpreta en solitari a l’Auditori del MACBA, i la seva última coreografia, The Concept of Dust, al Mercat de les Flors. Aquesta obra és un treball en curs, inacabat, en el qual l’artista és present a l’escenari fent acotacions i citant texts propis i d’autors diversos.

Segons Ferran Barenblit, director del MACBA, i Àngels Margarit, directora del Mercat de les Flors, la pròxima col·laboració entre les dues entitats culturals serà a l’octubre, amb l’objectiu que les audiències gaudeixin d’una manera més transversal de l’art, sense fer distincions entre fronteres museístiques o escèniques.