Jam Session va néixer com una alternativa a les escoles de música tradicionals. Consideraven que estils alternatius com el rock s'havien infravalorat durant dècades i van decidir donar un gir a la docència musical. Luis Blanco director Jam Session “Ah, bueno, pero tú para qué quieres estudiar si al fin y al cabo eres un rockero? Yo dije: Bueno, pues ahora voy a estudiar más que nadie. Nada más que para demostrar que la gente que viene del rock, de la calle, de las músicas más alternativas e independientes és igual que los de clásico o jazz.” Aquesta va ser la llavor per crear una escola independent i alternativa que ara celebra que fa vint anys que forma músics professionals. Luís Blanco director Jam Session “De alguna manera saber que hemos hecho un trabajo juntos, que hemos conseguido un superior alternativo y que hemos transmitido los valores de este oficio tan pasional... Realmente, creo que hemos conseguido, para nosotros, hacer realidad un sueño.” Pels alumnes, una de les majors qualitats de l'escola és el tracte familiar. Marco Sánchez estudiant “Muchas veces vas a cualquier conservatorio y es como que hay un muro entre profesor y alumo. Aquí no lo hay. Aquí puedes tener trato de tú a tú y creo que es lo mejor de la escuela.” “Tenéis que hacer que vuestro objetivo sea divertiros, si no os divertís no sirve para nada. Vamos allá!” Des del 2014 Jam Session ofereix l’únic títol superior de música en l’àmbit del rock, les músiques urbanes i les noves tendències i el seu objectiu és continuar apostant per la renovació docent dins del camp de la música moderna.

L’escola de música Jam Session es va presentar com una alternativa a les escoles de música moderna més tradicional. A més, des del 2014, ofereixen l’únic títol superior de música en l’àmbit del rock, les músiques urbanes i les noves tendències.

Jam Session va obrir les seves portes durant el curs 1997-1998. Va destacar per ser una escola de música moderna amb una tendència avantguardista que trencava amb els estils més tradicionals de docència. El seu director, Luis Blanco, explica que Jam Session era la forma de donar veu a estils alternatius com el rock que, fins aquell moment, estaven molt infravalorats a les escoles.

Més d’una dècada després del seu naixement, l’any 2014, es va convertir en l’escola pionera d’Espanya en formar la primera promoció d’alumnes llicenciats, oficialment, en rock i músiques actuals. Va ser un tribunal europeu independent qui va examinar, i va certificar, el nivell tècnic i pedagògic del centre en aquest nou títol superior de música.

Els alumnes destaquen que, tot i que es tracta d’una escola amb una formació professional exigent, el tracte és familiar. “Penso que a qualsevol conservatori hi ha com un mur entre professor i alumne. A Jam Session aquest mur no existeix. Penso que aquesta proximitat és el millor que té aquesta escola”, explica en Marco Sánchez, un estudiant del grau superior, que va venir des de València, per poder estudiar a Jam Session.

Des de la direcció del centre valoren molt positivament el camí que han fet fins ara: “Hem aconseguit un títol superior alternatiu i hem transmès els valors d’aquest ofici tan passional. Això per a nosaltres és realment un somni”. De cara al futur, el seu objectiu és continuar apostant per la renovació docent, dins del camp de la música moderna.