La muntanya de Montjuïc es reivindica com a espai cultural referent a Barcelona amb una nova iniciativa: Viu Montjuïc, el parc de la cultura, que el cap de setmana del 16-17 d’octubre concentrarà més de 70 activitats culturals per a tots els públics: espectacles musicals, de dansa, itineraris fets amb la complicitat de més de 22 equipaments de Montjuïc que volen fer gala de tot el potencial d’aquest espai i visibilitzar l’activitat cultural del parc. Les inscripcions per accedir a les activitats es podran fer en línia a partir de dilluns, 4 d’octubre, a les 16 h.

Jocs i rutes per redescobrir Montjuïc

Una iniciativa insòlita que aspira a convertir-se en un referent que es repeteixi cada any i que permeti acostar als veïns l’espai. Una oportunitat de descobrir aquest pulmó verd de la ciutat serà l’itinerari per Montjuïc per redescobrir la vegetació i els diferents jardins, així com l’empremta de l’Exposició Universal del 1929.

Una altra proposta és la ruta etnobotànica des de l’Institut Botànic fins al Castell, per veure les plantes medicinals i culinàries de Montjuïc. I una oportunitat de redescobrir amb una mirada diferent el cementiri serà l’espectacle itinerant “Ciutat dormitori” (de Pau Masal´ó), una passejada crítica per aquest espai.

espectaclee dansa Mai mes enlloc
La dansa i la música tindran un paper destacat al ‘viu Montjuïc’

Música en viu i dansa

Aquest festival atorga un paper destacat a la dansa. ‘Mai més ni enlloc contra ningú. Música i dansa per un món millor’ és l’espectacle que reflexiona sobre la pèrdua i el dol però també entorn a a l’alegria per fer entre tots un món millor. També s’hi podrà veure la coreografia ‘Kiri Island’ d’Arantza Labuena, la proposta de dansa contemporània ‘Stone and Silk’, de Paloma Muñoz o el concert dels Three Cool Cats, una banda internacional que reviu l’esperit jazzístic dels anys 20.