La 30a edició de la Fira Internacional del Disc de Barcelona ha tingut com a format destacat el vinil. Es tracta d’un suport clàssic que ja fa anys que té molt d’èxit entre els col·leccionistes. El coordinador de la Fira Internacional del Disc, Pere Terrassa, explica a betevé que “el vinil està agafant protagonisme i ara guanya més espai. Podria estar al voltant d’un 80 % [de les vendes]”.

Una fira del disc marcada per la pandèmia

Les mesures sanitàries han obligat a limitar a 700 persones l’aforament de l’espai habilitat a l’Estació del Nord. Un esdeveniment que ha tornat a Barcelona amb una norantena d’expositors i 15 estands. Des de divendres dia 4 i fins al diumenge 6 de juny, els amants de la música hi trobaran una oferta internacional que va des de cantants catalans històrics del rock fins als àlbums de més èxit del Regne Unit, els Estats Units, Alemanya, França o els Països Baixos.

De fet, els expositors estan organitzats per països i la majoria de visitants aprofiten per emportar-se els seus exemplars preferits. Els organitzadors estimen una afluència mitjana de 2.000 persones per a la jornada del dissabte.

Exposició de Pearl Jam

A més de l’espai dels expositors, també s’ha habilitat una zona de restauració, una botiga de marxandatge i una exposició del grup de rock Pearl Jam. Enguany celebren els 30 anys de trajectòria musical i s’hi exposen tots els seus discos i altres objectes i records que els han acompanyat.

Entre aquests “hi ha una edició de molt valor, que és una capsa de vinils d’un concert benèfic que van fer a Seattle, la seva ciutat d’origen, el 2003″, explica Víctor Sainz, organitzador de l’exposició i responsable del web Estúpida Fregona, que informa sobre el grup.