Segons els treballadors de MagmaCultura alguns museus han obert les portes perquè han contractat personal de seguretat que substitueix els qui han secundat la protesta. En les pròximes hores els vaguistes faran una assemblea per decidir quines seran les accions que faran a partir d’ara.

Fonts de MagmaCultura també han explicat a Betevé que la jornada ha transcorregut amb “normalitat i sense incidents destacables”. L’única alternació ha estat, segons expliquen, un piquet informatiu a l’entrada del MACBA. Uns minuts després, s’ha reobert sense complicacions. Els altres dos museus gestionats per l’empresa, el Museu Picasso i el CCCB, no han patit cap irregularitat.

Enèsima vaga als museus

Els treblladors mantenen una vaga que ve de lluny. Ja denunciaven les condicions precàries a la nit dels museus de fa dos anys. Des de l’any 2016 s’han fet vagues als museus que s’han anat succeint tant el 2017 i també aquest 2018.

L’Associació Catalana d’Empreses del Lleure, l’Educació i la Cultura amb l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) i els sindicats UGT i CCOO van signar un nou conveni col·lectiu que no ha convençut el sindicat SUT, que ha mantingut les aturades.

Aquesta és la novena protesta dels treballadors de MagmaCultura i la tercera jornada de vaga que també fa el personal de Ciut’art.