La Nit (i el Dia) dels Museus

Dissabte, 19, de 19 a 1 h (activitat gratuïta). Diversos espais. Aquí en trobareu tota la informació.

Coincidint amb el Dia Internacional dels Museus (18 de maig arreu d’Europa), dissabte, 19, es poden visitar de forma gratuïta (i de nit!) 106 exposicions dels 83 equipaments de Barcelona. Benvinguts a La Nit dels Museus!

Van Van Market, a la Confraria de Pescadors

Dissabte, 19, i diumenge, 20, 11 h (accés gratuït). Moll del Rellotge (carrer de l’Escar, 26, la Barceloneta)

Finalment arriba la cita de les caravanes gastronòmiques del Van Van Market, al moll del Rellotge. Els visitants podran, a més, gràcies a un acord amb la Confraria de Pescadors, fer visites guiades per conèixer els peixos autòctons i les instal·lacions (aquestes visites es fan amb reserva prèvia i tenen un cost de 10 €).

25a edició del Ciutat Flamenco

Del 17 al 27 de maig . Diferents escenaris

Nova cita del Ciutat Flamenco, que celebra el vint-i-cinquè aniversari, un quart de segle de compromís amb la creació, la innovació i la història d’una cultura musical arrelada a la ciutat.

Tornen els Cors Muts a la Barceloneta

De dissabte 19 a dilluns 21. Més detalls.

Cada any per Pentecosta una vintena d’agrupacions corals humorístiques desfilen pels carrers de la Barceloneta (dissabte matí i dilluns tarda) disfressats i amb objectes inesperats. Els Cors Muts, la festa més esperada i esbojarrada del barri.

‘Fantasía’, al CaixaForum

Dissabte, 19, 11.30 h (4 €). CaixaForum (avinguda de Ferrer i Guàrdia, 6-8, Montjuïc)

Gran oportunitat per veure en gran el clàssic de Walt Disney, al CaixaForum. ‘Fantasia’ (1940) continua sent una bona manera d’acostar els més petits a la música clàssica.

 “La llum negra”, al CCCB:

Del 16 de maig al 20 d’octubre, de dimarts a diumenge d’11 a 20 h. CCCB (carrer de Montalegre, 5, el Raval)

L’exposició “La llum negra”, al CCCB, reflecteix la influència que les diferents tradicions secretes han exercit en l’art contemporani des dels anys 50 fins a l’actualitat. Hi ha 350 obres d’artistes tan dispars com Antoni Tàpies, Agnes Martin o Joseph Beuys.

DocsBarcelona

Del 16 al 27 de maig (entre 5 i 7 € / consulteu abonaments). Diferents espais i horaris

El DocsBarcelona és un festival especialitzat en el gènere documental, format per seccions internacionals competitives, seccions no competitives i classes magistrals. Se celebra des del 2007 a la ciutat.

Fes-te Meridiana, un concert en català a Ciutat Meridiana

Dissabte, 19, 17 h (gratuït). Antic Camp de Futbol de Ciutat Meridiana (avinguda dels Rasos de Peguera, 222- 242)

“Fes-te Meridiana! El català, llengua comuna” és el lema d’aquest concert, que organitza la Plataforma per la Llengua per tal de promoure l’ús del català al barri. Hi haurà Mishima, Joan Garriga, de La Troba Kung-Fú, La Iaia, Mazoni, Koers i Ruc’n’Roll.

La gran festa solidària dels Xuklis

Dissabte, 19, 18 h (gratuït). Pla de Montbau 

Una gran festa solidària per recaptar diners per ajudar les famílies amb fills amb càncer. Hi haurà concert amb sis grups per recaptar fons per finançar La Casa dels Xuklis.

Últim dia del mercat del llibre vell de Sant Antoni a Comte d’Urgell amb Tamarit

Diumenge, 20, de 9 a 14 h. Mercat Dominical del Llibre de Sant Antoni (carrer del Comte d’Urgell amb Tamarit, Sant Antoni)

Per als nostàlgics! Última oportunitat de veure el mercat del llibre vell a les carpes provisionals del carrer del Comte d’Urgell, abans del seu trasllat definitiu al flamant Mercat de Sant Antoni.

Radical Market, la fira dels descomptes més radicals

18, 19 i 20 de maig. Recinte firal de Montjuïc

El Radical Market és una fira de descomptes que aquest cap de setmana celebra la seva versió més primaveral. Hi trobareu rebaixes en primeres marques de moda però també llar i informàtica.

Les estrenes de cinema

‘La cartellera’ ens fa un llistat de les novetats cinematogràfiques del cap de setmana.