21 espais, uns 80 noms propis, més de 30 activitats i 238.000 euros de pressupost, un 8% menys que el 2012.

Són les xifres d’aquesta edició de la Setmana de la Poesia. Una edició que, a més, estrena nous directors: Sam Abras i Ernest Farrés. Els nous comissaris han volgut fer una programació, diuen, variada i diversa, però sempre amb un únic objectiu: acostar i potenciar la poesia entre els barcelonins.

Per això hi haurà tot tipus d’activitats, des de recitals que mostrin la relació intergeneracional del gènere, fins a homenatges a grans poetes com Joana Raspall, Miquel Martí i Pol, Salvador Espriu o Joan Teixidor, o una jornada sobre l’estat de la poesia actualment. La poesia feta en català també hi tindrà una presència important, segons els directors, per posar en valor les obres produïdes en llengua catalana tant a Catalunya com a l’estranger.

La setmana culminarà amb la 29a edició del Festival Internacional de Poesia, que se celebrarà al Palau de la Música. Enguany, a diferència d’edicions anteriors, s’hi han convidat sis poetes en lloc de 10 com altres anys. Segons els organitzadors, aquesta nova fórmula permet aprofundir més en l’obra de cadascun d’ells i que puguin conversar més amb el públic.

Guanyadors dels Jocs Florals de Barcelona

En la presentació que s’ha fet aquest dijous s’han avançat també els noms dels guanyadors dels Jocs Florals de Barcelona d’enguany. El premi de poesia se l’endurà la poetessa Àngels Gregori amb el llibre ‘Quan érem divendres’, i el premi extraordinari Salvador Espriu se l’endurà el poeta Carles Miralles amb un poema inèdit, tot i que relacionat amb Espriu. Gregori i Miralles recolliran el premi el dimecres 8 de mai al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona, un acte que donarà per inaugurada la Setmana de la Poesia.