‘Sense alè’, de Josefa Contijoch, ha rebut el premi Crítica Serra d’Or en la categoria de novel·la, mentre que en la de poesia el guardonat ha estat Narcís Comadira, per ‘Lent’.

En la mateixa categoria, de literatura i assaig, han estat reconegudes tres obres més: ‘Humanisme i nacionalisme en l’obra de Joan Fuster’, de Josep Iborra, en l’apartat d’estudis literaris; ‘Baltasar Porcel i Llorenç Villalonga. Les passions ocultes’, de Rosa Cabré, en el de biografies i memòries, i ‘Antologia de Spoon River, d’Edgar Lee Masters’, de Jaume Bosquet i Miquel Àngel Llauger, en l’apartat de traducció.

Pel que fa a la literatura per als més petits, Joana Raspall ha estat premiada pel conjunt de la seva obra infantil i Àngel Burgas ha rebut el premi juvenil de creació per ‘Noel et busca’. Virginia Lorente, amb ‘Les meves cases favorites’, ha estat distingida amb el premi juvenil de coneixement.

En l’apartat de teatre, Toni Gomilla s’ha endut el Serra d’Or de text teatral en català per ‘Acorar’ i també ha estat reconegut l’espectacle ‘Ivan i els gossos’, dirigit per Pau Carrió i interpretat per Pol López. En la categoria d’aportació teatral més interessant la triomfadora ha estat l”Òpera Còmica de Barcelona’, de Viviana Salisi i Artur Arranz.

Finalment, els tres premis d’investigació han recaigut en Teresa Iribarren, en l’apartat d’humanitats; Pilar Bayer, Jordi Guàrdia i Artur Travesa, en el d’altres ciències, i Dominique de Courcelle, en el de catalanística.