Un matí per capturar la vida de Vallcarca. Aquesta és la filosofia dels “sketchers”, un col·lectiu que dibuixa al mig del carrer, sobre un quadern i que intenta reproduir la fugacitat de les situacions i el dinamisme de la ciutat. La realitat urbana impregna el paper d’aquests treballs que es fan en poc temps. MARGOT ALONSO, “sketcher” “El que sí que és molt important és fer l’encaix i la base del dibuix al carrer, perquè no té res a veure de fer-ho d’una foto, no sé per quin motiu, però té més vida quan ho fas al carrer i llavors es tracta d’agafar aquesta vida, com es viu a la ciutat i transmetre això.” En aquesta exposició, que es pot veure a l’Antic Forn de Vallcarca, han canviat els quaderns de dibuix pel paper. Amb les aquarel·les, els pastels o els llapis han il·lustrat, amb diferents estils, espais i moments del barri. L’antic Consolat, el carrer de la Farigola o el passatge d’Isabel són alguns dels escenaris. MONTSE FANDO, “sketcher “M’agrada congelar escenes urbanes, llavors en aquestes congelacions d’escenes, que en dic jo, hi ha persones. Llavors a mi m’agrada molt dibuixar, captar aquella persona que passa en aquell moment, el dibuix era un carrer en què, precisament, no hi passava gairebé ningú, però aquelles poques persones que van passar les vaig congelar, com si sortissin en una fotografia.” Un d’aquests dibuixos serà la imatge de la Festa Major de Vallcarca. Aquest grup de “sketchers” asseguren que volen repetir l’experiència al barri.

L’Antic Forn de Vallcarca, al carrer de Cambrils, acull aquesta exposició de dibuixos d'”sketchers”, és a dir, fets del natural. La filosofia dels “sketchers” és treballar al mig del carrer i intentar reproduir situacions efímeres i dinàmiques de la ciutat. Són dibuixos fets amb poc temps que capten la vida, com si fossin instantànies del moment.

Normalment aquests dibuixants pinten sobre quaderns de dibuix però en aquest cas han treballat sobre paper per poder exposar les seves obres. La mostra presenta dibuixos en aquarel·la, pastel, carbó o llapis que intenten reproduir l’esperit de Vallcarca.

S’hi poden veure edificis emblemàtics com l’antic Consolat de Dinamarca, carrers com el de la Farigola o el passatge d’Isabel o espais com l’hort, que han fet de context d’escenes quotidianes de la vida del barri. Un d’aquests dibuixos serà la imatge de la Festa Major de Vallcarca, tot i que encara no se n’ha fet l’elecció.