Aquesta és la fotografia guanyadora del concurs d’Instagram organitzat pels Amics dels Gegants del Pi amb motiu de les festes de Sant Josep Oriol. L’objectiu era captar al màxim l’esperit d’aquesta festa, molt centrada en la imatgeria festiva. XAVIER CORDOMÍ, director de la Casa dels Entremesos “El que han anat a buscar és la imatge que millor reflecteixi el barri del Pi i la festa. Això està clar en el primer i en el tercer premi on la imatge és la pròpia dels Gegants del Pi. I el segon premi en canvi reflexa la presència d’un element festiu de fora de la ciutat de Barcelona que va ser convidat per les festes de Sant Josep Oriol, que és l’Àliga de Tarragona.” Les tres fotografies guanyadores formen part ara d’una exposició que recull una cinquantena d’instantànies d’entre les més de 140 que es van presentar, fetes per participants de totes les edats. XAVIER CORDOMÍ, director de la Casa dels Entremesos “Nens que surten amb la seva càmera o fins i tot amb l’iPad, i que vénen a fer les fotografies, fins a gent gran afeccionada, gent gran que fa anys que es mou en el món de la fotografia, i per tant sempre estan pendents d’aquestes convocatòries. L’important és que l’Instagram ha obert molt més el ventall del que eren els concursos de fotografia clàssics.” L’exposició, que es pot veure a la Casa dels Entremesos fins al 10 de juliol, disposa també d’un vídeo que recull totes les fotografies del concurs.

L’exposició, que es pot veure a la Casa dels Entremesos, és un recorregut per la Festa Major de barri del Pi a través de la mirada particular de cadascun dels 142 participants del concurs d’Instagram. La majoria de fotografies van captar les activitats que es van fer durant les festes. L’únic requisit era que hi aparegués algun element identitari del barri i  penjar-les a Instagram amb l’etiqueta #ConcursSJO16.

En aquesta primera edició, un jurat integrat per membres de diferents entitats del barri ha fet la tria de les tres fotografies guanyadores, així com  una selecció de 50 instantànies que es destaquen a la mostra. Els guanyadors han rebut un lot de productes de l’Associació d’Amics dels Gegants del Pi, i el mereixedor del primer premi, a més, gaudirà d’una visita guiada al  campanar i al museu i tresor del Pi.

Des de la celebració dels 400 anys dels Gegants del Pi, l’any 2001, les populars figures no organitzaven cap exposició. Ara, la intenció és fer-ne un cop a l’any.