PERE MUÑOZ, director del Laboratori de Cultura i Turisme Barcelona Media "És un videojoc que tu pots caminar pels carrer i pots veure els edificis com si estiguessis davant d'ell però en una pantalla d'ordinador i pots tenir informació diversa". Aquesta eina virtual permet visitar, caminant o a vista d'ocell, els més de 50 elements gòtics que hi ha a Ciutat Vella i obtenir informació detallada sobre aquests ornaments. Fins i tot, es pot veure l'evolució d'un edifici amb el pas dels anys com per exemple, el Mercat de Santa Caterina. PERE MUÑOZ, director del Laboratori de Cultura i Turisme Barcelona Media "És un món bastant àrid per la majoria de gent. Aquesta és una manera que aquest món de patrimoni sigui molt més accessible i intel·ligible per la totalitat de ciutadans i turistes que ens visiten". Ara per ara, l'aplicació només es fa servir per explicar aquest patrimoni, però en un futur tindrà també un ús comercial i econòmic i es podrà veure a la xarxa.

L’objectiu és explicar als ciutadans i els visitants de Barcelona els aspectes més destacats del patrimoni gòtic. Al llarg del recorregut, l’usuari disposa d’informació multimèdia associada: textos, imatges, vídeos i sons. L’aplicació incorpora dues noves dimensions, la temporal i la informació històrica, que confegeixen les 5 dimensions d’aquest projecte pilot.

El viatge permet, per exemple, visionar el solar de Santa Caterina en quatre moments històrics diferents i obtenir informació actualitzada de les excavacions arqueològiques que es van dur a terme i que van permetre estudiar un dels conjunts conventuals medievals més importants de la ciutat.

La presentació de l’aplicació es fa en el marc de les jornades de reflexió ‘Barcelona en Gòtic’, que tenen lloc aquest dilluns al Mercat de Santa Caterina.