Aquesta maqueta simbolitza l'eclosió cultural que s'està produint al Poblenou. La nova Sala Beckett es començarà a construir a finals d'octubre a l'antiga Cooperativa Pau i Justícia, al carrer de Pere IV. Estarà enllestida d'aquí a un any, aproximadament, amb un disseny que preservarà l'essència de l'edifici. TONI CASARES, director de la Sala Beckett "No espantem als fantasmes que hi ha en aquesta casa, que els fantasmes s'hi quedin i que ens ajudin a donar caliu al que, d'aquí a uns anys, serà un espai de creació teatral. La creació teatral quan es fa en llocs que tenen ànima, que tenen fantasmes, que estan viscuts, té molt de guanyat." La Beckett és un nou element que se suma a la xarxa cultural que s'està teixint al Poblenou. A les entitats històriques dedicades a la divulgació i la creació artística, s'hi ha anat afegit en els darrers anys nous creadors i artistes de múltiples disciplines que trien aquest barri per instal·lar-s'hi. EDUARD FREIXEDES, regidor de Sant Martí "Ha de ser el gran espai de creació de la ciutat. I no només de la ciutat, potser un dels grans espais de creació d'àmbit europeu. D'això, n'estem convençuts. És un barri en plena transformació però que no només és creació, podríem dir, tecnològica la que s'està instal·lant al barri, sinó que s'hi està instal·lant creació cultural en tots els seus àmbits." L'efervescència cultural també es pot veure a través de l'aparició d'associacions com el Poblenou Urban District, que aplega una comunitat creativa de gairebé 100 membres, o de l'espai virtual d'entitats artístiques Mapa Creatiu del Poblenou.

La Sala Beckett s’estrenarà al Poblenou a finals de 2015. Les obres per rehabilitar l’antiga Cooperativa Pau i Justícia, al carrer de Pere IV, l’espai que acollirà l’espai de representació teatral, començaran a finals d’octubre. L’ICUB i la Sala Beckett han signat l’acord de col·laboració en què l’Ajuntament aporta dos milions d’euros per engegar els treballs de reforma que engloba una rehabilitació estructural de tot l’edifici. El projecte té un cost de més de tres milions d’euros, que completarà el milió d’euros que pagarà el consorci per a la rehabilitació de teatres.

La Beckett es trasllada a aquest barri de Sant Martí que es troba en plena transformació i que s’està convertint en un pol de creació cultural de la ciutat. En els darrers anys, al Poblenou, hi han aflorat negocis relacionats amb diversos àmbits de la cultura i la creativitat, com l’Espai Niu o la Fundició, per exemple, que s’han sumat a l’oferta tradicional ja existent al barri. L’aparició d’associacions com Poblenou Urban District, que aplega una comunitat creativa de gairebé un centenar de membres, o l’espai virtual d’entitats artístiques, Mapa Creatiu del Poblenou, confirmen l’agitació cultural del barri.