Periodista de llarga trajectòria que ha dirigit diversos rotatius al seu país, el mexicà Jorge Zepeda va veure ahir realitzat un somni en poclamar-se guanyador del Planeta amb la que, de fet, és tot just la seva segona novel·la. 'Milena o el fémur más bello del mundo' està ambientada en la Marbella de les màfies russes i els xeics àrabs i té com a protagonista una noia sèrbia que acaba sent una esclava sexual dels homes més poderosos d'aquest entorn. Zepeda considera que segons quines experiències de la vida d'un periodista són difícils d'explicar en una crònica, motiu que el va dur a escriure novel·les JORGE ZEPEDA guanyador del Premi Planeta "Después de dos décadas de hacer ejercicio periodístico hay rincones oscuros de realidad a los cuales la ficción puede retratar mejor, particularmente lo que tiene que ver con eso, con las entrañas del poder." La finalista del Planeta, que rebrà 150.000 euros, és Pilar Eyre una veterana periodista coneguda sobretot per les seves cròniques socials a la televisió i pel relat biogràfic sobre la monarquia espanyola 'La soledad de la reina', tot un fenomen de vendes. A 'Mi color favorito es verte' però, es converteix en autobiògrafa. Hi narra la seva breu però intensa història d'amor amb en Sebastian, un corresponsal de guerra francès que va desaparèixer a Síria, i la posterior recerca per trobar-lo PILAR EYRE finalista del Premi Planeta "Es una historia de amor realmente, pero también hay un entramado de guerra, de lucha, de dolor, de sufrimiento... hay mucho humor también." Zepeda és el primer guanyador hispanoamericà del Planeta en els darrers 11 anys. La seva novel·la i la finalista es publicaran a principis del mes de novembre.

Jorge Zepeda és el primer guanyador hispanoamericà del Planeta en els darrers 11 anys. Es tracta d’un periodista de llarga trajectòria que ha dirigit diversos rotatius al seu país. La novel·la amb què s’ha endut aquest prestigiós premi és tot just la segona que escriu. Té com a protagonista una noia sèrbia que acaba sent una esclava sexual de mafiosos i xeics àrabs establerts a Marbella. Precisament perquè, segons Zepeda, hi ha experiències de la vida d’un periodista que són difícils d’explicar en una crònica, que ha optat en aquesta ocasió per fer ficció, la qual assegura que permet “retratar millor tot allò que té a veure amb les entranyes del poder”.

La finalista del Planeta, la veterana periodista Pilar Eyre, és sobretot coneguda per les seves cròniques socials a la televisió i pel relat biogràfic sobre la monarquia espanyola ‘La soledad de la reina’, que ha estat un fenomen de vendes. A ‘Mi color favorito es verte’, però, es converteix en autobiògrafa. Hi narra, amb alguns tocs d’humor i moltes dosis de sofriment, la seva breu però intensa història d’amor amb en Sebastian, un corresponsal de guerra francès que va desaparèixer a Síria, i la posterior recerca per trobar-lo. Eyre s’emporta per aquest segon lloc una gens menyspreable xifra de 150.000 euros.