Els trabucaires de Catalunya han tornat a fer esclatar els seus trabucs després de gairebé dos anys d’aturada per l’emergència sanitària derivada de la pandèmia. A les 12 h, totes les colles han fet un galeig conjunt des de diferents punts del territori català. Seguint les indicacions del Procicat, les actuacions s’han gravat i, per primer cop, la trobada entre totes ha estat virtual.

Les cinc colles barcelonines s’han trobat al Parc de la Trinitat Vella. Coordinats amb la resta de colles, que s’han desplegat per una vintena de territoris, han galejat amb diferents formacions i freqüències acompanyant el soroll dels trabucs amb la música i vestits de la cultura popular catalana. A més, també s’ha fet un esmorzar de germanor.

D’aquesta manera, la 39a edició de la Trobada Nacional ha estat un moment molt emotiu per als amants de la pólvora, que trobaven a faltar el soroll i l’olor que desprenen els seus trabucs. “Hem passat molt mala època i teniem ganes de sortir el carrer, esclatar els trabucs i sentir l’olor a pólvora”, declara a betevé Tere Tarruella, presidenta de la Coordinadora de Trabucaires de Catalunya.

Tot i això, encara tenen ganes de més i, per això, ja tenen planificats els propers actes per als propers dos anys: “Fins al 2024 estan totes les trobades nacionals aparaulades”, tot i que encara és d’hora per anunciar les dates tancades.