Al maig van haver de marxar del local al carrer de Bailèn des d’on havien treballat els últims sis anys. Ara, la franquícia Microteatre Barcelona ha posat en marxa una iniciativa en unes instal·lacions noves per poder seguir amb el seu projecte d’obres teatrals de curta durada, en espais petits i amb públic reduït. Es tracta de la campanya “Save Microteatre” amb què volen obtenir finançament per poder continuar amb l’activitat.

Un local a tocar de la plaça de la Virreina per poder seguir a Gràcia

El nou local de Microteatre Barcelona s’ubica al carrer de l’Or, just al costat de la plaça de la Virreina. Llibertat Ribera, gerent del projecte, explica que, després de deixar l’espai del carrer de Bailèn, per a ells era important continuar a Gràcia. Volien mantenir els contactes que ja tenien i aprofitar el moviment cultural del barri.

Han obert portes amb una campanya amb el local encara en obres i pendents d’obtenir la llicència per recuperar l’activitat total. S’anomena “Save Microteatre” i ofereixen quatre sessions els divendres, dissabtes i diumenges. En el preu, 12 euros, hi entra una consumició, una visita al nou espai i també un carnet de soci que dona accés a més informació i avantatges especials.

Permetem al nostre públic que entri al nou espai, que descobreixi com l’estem reformant i amb l’import col·laboren per poder acabar les obres.
Llibertat Ribera, Microteatre Barcelona

La representació amb què tornen a començar és ‘Amazones’, una funció una mica més llarga de l’habitual, 25 minuts, a càrrec de l’equip de Microteatre Barcelona. Esperen que sigui la primera de moltes i, de fet, asseguren que hi ha companyies que ja s’han interessat per agafar-ne el relleu.

Volen obrir a ple rendiment abans que acabi l’any quan finalitzin les obres. També recaptar fons. Encara estan saldant el deute amb algunes de les companyies que van quedar impagades a causa de l’aturada de l’activitat per la pandèmia en el marc d’un acord en col·laboració amb l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya.