Vestit d’època, amb corbata, armilla, americana i un paraigua a mode de bastó, el protagonista, l'”alter ego” de Walser, es troba a les cinc de la tarda amb la dotzena de privilegiats espectadors a la cantonada dels carrers de Provença i de Rogent. Després de saludar-los un per un, amb llargs silencis i poderoses mirades, inicia el seu passeig, al llarg del qual va recitant alguns fragments de la novel·la de 79 pàgines de l’escriptor suís.

Durant pràcticament una hora i mitja, Caellas i De Colombi ens proposen un recorregut per carrers i carrerons i ens descobreixen, també, racons desconeguts i insòlits, com el passatge de Can Robacols. Ho acompanyen de les reflexions de Walser, moltes plenament vigents, encara, avui en dia. Tot plegat, acompanyat d’entrades a merceries, llibreries, peixateries o, fins i tot, sucursals bancàries, dona peu a una allau de situacions tan còmiques com teatralment interessants per la interacció amb l’entorn i amb uns vianants majoritàriament desconcertats.

Aquesta proposta de dramatúrgia contemporània es pot veure fins dissabte, en el marc del Kosmopolis, que, com cada any des d’en fa nou, organitza el Centre de Cultura Contemporània (CCCB). A ‘La tarda de Barcelona‘, de betevé 91.0 fm, hem estat espectadors privilegiats d’aquesta experiència.

Escolteu-ho aquí: