El Saló Internacional del Còmic de Barcelona ja ho té tot a punt per a la 35a edició, que es farà del 30 de març al 2 d’abril al recinte firal de Montjuïc de la Fira de Barcelona. El certamen, que s’ha presentat aquest dijous, tindrà 50.000 metres quadrats d’exposició, un 10 % més que en l’anterior. També creix la presència d’empreses del sector audiovisual, d’entreteniment interactiu i de “licensing” (drets de personatges) i el vessant internacional es potencia amb la participació de més autors i editors.

Entre els noms estrangers que seran al saló destaca el del coreà Kim Jung Gi, que mostrarà el seu art en directe en un espai dedicat a la seva obra, o la nord-americana Liza Donelly, veterana dibuixant de ‘The New Yorker Magazine’ que participarà en una taula rodona sobre l’humor gràfic a l’era de Donald Trump. De fet, la representació del nou president nord-americà tindrà una exposició pròpia. També hi seran el metre belga Hermann; un dels responsables de ‘Watchmen’, Dave Gibbons; la nord-americana Gina Wyndbrandt i l’argentina Sole Otero, que hi presentaran les seves últimes obres.

Com ja mostra el cartell d’aquest any, l’aviació al món del còmic serà un dels eixos temàtics d’aquesta edició. Sobre aquesta temàtica es farà una gran exposició en què hi haurà avions reals de diferents èpoques i es complementarà amb diverses activitats pedagògiques. El ‘TBO’ també hi tindrà una gran exposició, coincidint amb el seu centenari. També tindran exposició pròpia Will Eisner, autor de “The Spirit” i Milton Caniff, amb 90 originals de l’autor. Altres espais estaran dedicats a la sèrie de Cels Piñol ‘Fanhunter’ i al fanzín ‘Nimio’. Una altra mostra serà sobre 1001 Associació Catalana de Tintinaires, n’hi haurà una del popular Lucky Luke i una altra titulada “Gaudí entre vinyetes”, que permetrà endinsar-se a l’obra del gran arquitecte.