Barcelona és una ciutat que és capaç de despertar la vena artística de més d’un. Sovint en carrers, parcs i places s’hi poden veure grups de persones que, llibreta i pintures en mà, s’asseuen a plasmar el paisatge que els envolta. És l’art que es coneix com a dibuix urbà o “sketching”, és a dir, fer un esbós d’allò que s’alça davant els ulls. De tallers se’n fan, per exemple, al Parc de la Ciutadella.

Precisament aquest diumenge a la tarda un grup de sis persones s’ha instal·lat davant l’emblemàtica cascada del parc per traslladar-la al quadern. Els ha liderat l’artista Xavi Julià, que fa 10 anys que és il·lustrador i ara condueix tallers de dibuix urbà a l’aire lliure els divendres, dissabtes i diumenges. Durant tres hores, els assistents reben totes les eines per destapar la seva creativitat.

No busquem una perfecció, busquem un dibuix fresc i espontani.
Xavi Julià, il·lustrador i tallerista
El grup liderat per Xavi Julià, en plena activitat artística

En el seu instagram, anomenat Barcelonink, Julià anuncia els diferents espais on realitza els tallers, ja que no sempre són els mateixos. De fet, cada setmana visiten dos o tres llocs. L’objectiu és redescobrir Barcelona a través del dibuix: “Que no siguin les típiques postals dels llocs més típics de Barcelona, sinó un lloc on no hi has estat mai o no te l’has mirat a través de la mirada del dibuix”, explica.