El Centre Dramàtic Nacional, en col·laboració amb la Sala Beckett, ha impulsat el projecte Dramawalker. És una iniciativa que ja s’ha fet a Madrid i a Galícia i ara és el torn de Barcelona, concretament, del barri del Poblenou. A partir d’un procés participatiu i escoltant experiències i vivències dels veïns, s’ha indagat en la memòria del barri i, amb això, s’han escrit diverses històries geolocalitzades.

El projecte és obra dels creadors Roc Esquius, Sílvia Navarro, Oriol Puig, Mercè Sarrias Joan Yago.

La colla del drac o el MacGyver del Poblenou

Les ficcions sonores parlen del passat industrial del barri, del teixit associatiu, de projectes artístics o de personatges emblemàtics del Poblenou. Sílvia Navarro ha investigat sobre l’home dels coloms i el MacGyver del Poblenou. En canvi, Mercè Sarrias ha volgut reivindicar el cooperativisme i la idea de resistència del barri. Roc Esquius s’ha endinsat en associacions com la Flor de Maig i Oriol Puig transporta els espectadors a dins d’un correfoc.

Les peces que es poden escoltar són:

  • Coloms, de Sílvia Navarro. Amb Anna Carreño i Roger Vidal
  • La Víbria del Poblenou, d’Oriol Puig. Amb Jofre Borràs i Vanessa Segura
  • El batec del barri, de Roc Esquius. Amb Mercè Arànega i Elena Tarrats
  • La resistència, de Mercè Sarrias. Amb Quim Àvila i Joana Vilapuig

Mòbil, auriculars i a passejar

Els dramaturgs del programa han creat una sèrie de ficcions sonores i les han situat en diversos indrets del Poblenou, com a la rambla del Poblenou o al carrer de Pallars. Al llarg d’aquest mes es fan tres passejades amb els creadors de les històries, però qui ho vulgui hi pot participar per lliure. Només cal portar el mòbil, auriculars i aquest mapa.