‘Symphony’, la instal·lació immersiva que va presentar al setembre al CosmoCaixa el director d’orquestra Gustavo Dudamel, es queda de forma permanent al CaixaForum.

Al setembre estava muntada en uns mòduls pensats per facilitar la itinerància de la proposta, que va visitar ciutats com Madrid o Màlaga. “Veiem la necessitat de trobar-li una seu permanent, perquè molta gent es va quedar amb les ganes de veure-la”, explica Núria Oller, cap del Departament de Música de la Fundació La Caixa.

Dues sales de 100 metres quadrats

La instal·lació ocupa dues sales de 100 metres quadrats que ocupen l’espai d’un antic magatzem de la fàbrica Casaramona. La primera -dividida en dos- acull la projecció d’un audiovisual panoràmic que ens endinsa en els paisatges sonors quotidians de tres joves músics.

La segona sala és la de la realitat virtual, equipada amb seients giratoris i ulleres que permeten emprar auriculars d’alta fidelitat. Aquí descobrim els tres músics formant part de l’orquestra que dirigeix Gustavo Dudamel, que integren també músics de la Mahler Chamber Orquestra. Un emotiu viatge immersiu al cor de la formació i dels instruments.

L’aforament està reduït al 50 %, 20 persones, per les restriccions que imposa la pandèmia. Es fan sis sessions diàries (uns 40 minuts de durada) per bé que hi ha previsió de fer-ne més. “Està tot ple fins a finals de juny”, explica Oliver.