El preu de sortida del bust de la princesa Leia de ‘La guerra de les galàxies’ és de 1.200 euros, però al web de subhastes Todocoleccion, tal com ha donat a conèixer el compte de Twitter @historiesdebcn, també es poden adquirir una desena més de bustos de figures antigues del Museu de Cera de Barcelona, que va renovar la seva col·lecció el 2020. De fet, la més cotitzada és la d’Antonio el Bailarín —en aquest cas la figura de mig cos— que té un preu de sortida de 1.650 euros. Altres figures tenen un preu inferior, bé sigui perquè estan malmeses o perquè són personatges menys coneguts.

Al web s’hi poden adquirir altres figures de personatges coneguts o històrics com Guifré el Pilós, el torero Carlos Arruza, l’explorador Ibn Batuta, el nedador Mark Spitz o l’actriu María Guerrero. També s’hi poden trobar personatges anònims com un bomber de Barcelona o dues figures del passatge del terror.

Comprades al Mercat dels Encants

Segons explica el venedor de les peces, Javier Serra, totes les figures les va comprar en una subhasta pública al Mercat dels Encants de Barcelona. Diu que no és un tipus de producte que es trobi habitualment als mercats de col·leccionisme o de segona mà, però en aquest cas durant algunes setmanes se’n van vendre unes quantes. Comenta que les venia una empresa que habitualment es dedica a buidar pisos i vendre’n els elements que poden tenir una segona vida per dedicar els beneficis a usos socials.

Imatges cedides pel venedor

Serra explica que les figures de cera són un tipus de producte que “desperta molt d’interès” perquè són poc comuns però, a l’hora de comprar-les, el preu fa enrere molts possibles compradors. “És un bon article”, defensa i assegura que no té pressa i que, per tant, no té previst rebaixar-ne el preu.

Descobreix els nous personatges del Museu de Cera
Entre els nous inquilins del museu hi ha Messi, Rosalía, els germans Roca i Marc Márquez

50 anys de l’obertura del Museu de Cera de Barcelona

Ha estat David Martínez, autor del blog ‘Històries de Barcelona‘, qui en recordar que aquest 23 de febrer fa 50 anys que es va obrir el Museu de Cera de Barcelona, ha donat a conèixer aquesta subhasta a través de Twitter.