Casa Padellas

El Museu d’Història de Barcelona (MUHBA) obre una nova etapa aquest 2023 convertit en el Museu de la Ciutadania. En els pròxims dies s’inauguraran fins a vuit subseus del museu a Barcelona, algunes són noves i d’altres s’han sotmès a una reforma. Jordi Martí, tinent d’alcaldia de Cultura, ha explicat aquest dijous que l’expansió del MUBHA en diferents espais serveix per explicar la història de la ciutat des de diferents perspectives. El nou MUHBA s’ha presentat en societat aquest 2023, el mateix any que se’n celebra el 80è aniversari. La particularitat d’aquestes subseus és que cadascuna se centra a explicar un tema específic de la història de Barcelona.

Quines subseus hi ha?

  • MUHBA Padellàs. És ara la Casa de la Història de Barcelona. Serà el nucli del museu d’història. Aquí s’inauguren les exposicions “Barcelona Flashback, una síntesi històrica” i “Domènech i Montaner urbanista”. En aquest espai hi conviuran el museu àgora i el museu escola que convida els col·legis a anar-hi. També hi haurà l’exposició síntesi interrogativa sobre la ciutat i el Centre de Recerca, Documentació i Debat.
Foto: Casa Padellàs
  • MUHBA Bon Pastor, s’estrenarà l’11 de març i serà el museu de l’habitatge de la ciutat situat a les antigues cases barates. L’equipament s’ha fet en una illa de 16 cases rehabilitades que conserven l’aspecte original. Hi haurà l’exposició “Allotjar les majories. Barcelona, 1860-2010″ sobre els habitatges de Barcelona i l’evolució que han patit durant aquests anys.
  • MUHBA Barcino. S’ha fet una renovació del museu situat al subsòl de la plaça del Rei. S’hi podran veure noves peces. S’inaugura el 29 de març.
Foto; MUBHA Barcino
  • MUHBA Palau Major. S’han renovat les museografies de l’espai Voltes, a sota del Saló del Tinell. S’inaugura el 29 de març.
  • MUHBA Santa Caterina. S’ha fet una renovació completa de la museografia que està centrada en el trànsit de la ciutat medieval. S’inaugura el 27 de març.
  • MUHBA Fabra i Coats. Nou espai museístic dedicat a Barcelona i el treball que reobrirà parcialment amb dues exposicions el 2023. “Fabra i Coats empresa i treball” i “Fabricar Barcelona”. Inauguració el 25 de març.
  • MUHBA Casa de l’aigua. Es reobre després de la seva rehabilitació. S’hi podrà veure “La revolució de l’aigua” en els dos darrers segles. S’inaugura l’1 d’abril.
  • MUHBA Turó de la Rovira. Aquí la novetat és que s’ha creat una nova protecció perimetral per preservar el conjunt patrimonial de la bateria antiaèria i el barri de barraques. La visita a l’espai es programarà per a principis d’abril.
  • MUHBA Centre de Col·leccions. Aquí s’obre un nou laboratori de conservació i restauració. A més, s’equipa amb un espai d’acollida per a visites ciutadanes i escolars. S’inaugura el 28 de febrer.