Per poder pintar l'Alberto ha de buscar llocs com aquests. Espais, en molts casos amagats, per evitar possibles sancions. ALBERTO DE BOBS, grafiter "Un poco buscar los lugares donde podemos estar tranquilos pintando y hacer grandes murales sin ningún problema. Hacemos intervenciones artísticas pero siempre escondidos." Precisament perquè això no passi s'ha creat el projecte Murs Lliures. L'objectiu és legalitzar espais a la ciutat on sí que estigui permès fer grafits. De moment, només hi ha disponibles els murs del Parc de les Tres Xemeneies. A través d'aquest web, els usuaris poden decidir quin dia volen anar-hi a pintar i descarregar-se el permís corresponent per fer-ho. MARC GARCÍA, associació Rebobinart "Democratitza l'art. Tothom hi podrà accedir. És igual si tu ets el Dalí o ets tu, o jo. Tothom pot venir a pintar i a exposar a la via pública. No hi ha millor galeria que una ciutat." Creuen que el projecte tindrà èxit. De fet, l'associació Rebobinart té registrats a la seva base de dades prop de 600 grafiters que pinten a Barcelona. Per això volen aconseguir un mur a cada districte. CARLES AGUSTÍ, comissionat de Participació Ciutadana "Tota iniciativa que a més surt de l'associacionisme, que fomenti el grafiti artístic en contra del grafiti incívic, en sembla molt positiva." L'Ajuntament remarca que de moment es tracta d'un projecte pilot i, si funciona, s'estudiarà ampliar-lo.

Aquest diumenge al matí s’ha inaugurat el projecte Murs Lliures, una iniciativa que pretén dotar de nous espais perquè els grafiters de Barcelona hi puguin realitzar les seves obres. Es tracta de mural blancs en la qual els artistes urbans poden pintar lliurement sense el temor de ser multats. Molts d’ells, de fet, havien de buscar aquests espais ens murs o rieres amagades de la pressió policial. De moment, només s’han habilitat Murs Lliures als Jardins de les Tres Xemeneies, a l’Eixample, i al voltant dels edificis de la Universitat de Barcelona del costat del cementiri de les Corts.

Per garantir que l’espai el puguin utilitzar diferents artistes, els grafits tindran data de caducitat i tindran una durada limitada depenent del nombre de peticions. El mínim és una setmana, però a mesura que es vagin fent peticions per utilitzar els murs, es pintaran novament de blanc. Els artistes que vulguin utilitzar l’espai, han d’inscriure’s a la plataforma virtual, demanar un espai en concret per pintar i rebre el permís oficial per fer-ho.