L'independentisme que es respira al carrer, també ha entrat al Lliure de Gràcia. I del teatre, al context polític actual. "Em nego a creure que ens resignarem tota la vida." JORDI CASANOVAS, autor i director de 'Pàtria' "De fet, ens hem sorprès que hi hagi algunes paraules que ha dit després Artur Mas que s'han assemblat al que ja teniem escrit." "Nosaltres no volem treure profit de la nostra victòria si és que guanyem, només volem governar el temps que calgui fins que declarem la independència." El personatge de Miquel Raventós, interpretat per Francesc Orella, és un periodista amb una llarga trajectòria que decideix entrar en política. FRANCESC ORELLA, actor "És un independentista radical, però també radical d'esquerres. En tot cas, el rival meu sí que seria Mas o un del partit conservador." Una proposta que explora el procés de creació d'un líder i que posa de manifest la poca transparència dels polítics i la parcialitat dels mitjans de comunicació. El gir inesperat de l'obra al voltant de la història familiar del protagonista convida a reflexionar al voltant del concepte de pàtria. "Ets tu qui em diu si no em sento pertànyer a un territori? És que no tinc sensibilitat? Això és diferent. No sentir-se'n és antinatural." JORDI CASANOVAS, autor i director de 'Pàtria' "Què considera un que és la seva pàtria. I, per tant, és una reflexió molt privada, molt íntima." Una història que també fan possible els actors Marcel Borràs, Àlex Casanovas, Lluïsa Castell, Fermí Reixach i Rosa Vila.

‘Pàtria’ es va estrenar el 12 d’octubre al Festival Temporada Alta de Girona i es pot veure al Teatre Lliure de Gràcia fins a l’11 de novembre. L’obra és una coproducció d’El Canal i El Teatre Lliure i compta amb un repartiment format pels actors Francesc Orella, Marcel Borràs, Àlex Casanovas, Lluïsa Castell, Fermí Reixach i Rosa Vila.

Aquesta obra és la segona part d’una trilogia que Jordi Casanovas va encetar amb l’obra ‘Una història catalana’, que es va emportar el premi Butaca al millor text teatral de l’any passat. I la tercera part d’aquest recull teatral sobre la identitat catalana serà ‘Vilafranca’, una obra sobre la institució de la família tradicional catalana.