Els Premis Nacionals de cultura s’atorguen des de 1982 a persones o entitats amb una destacada contribució en diferents àmbits del món de la cultura com el cinema, la dansa, la literatura, el disseny o el teatre.

El festival Barnasants – Cançó d’Autor ha estat un dels 16 guardonats. S’ha volgut reconèixer el seu paper en la creació d’una xarxa europea de festivals d’aquesta categoria que contribuirà a enfortir els ponts culturals dels països llatinoamericans. També ha rebut un premi La Porta, Associació de Dansa Independent de Barcelona, per la seva contribució a la dansa independent i a donar visibilitat a creadors emergents.

Enguany també s’ha volgut reconèixer la tasca d’Òmnium Cultural i d’altres personalitats destacades com el cineasta Isaki Lacuesta, director de documentals com ‘El cuaderno del barro’; l’actriu Carme Sansa i Albert, o el cardiòleg i investigador Valentí Fuster i Carulla.

Els guardons s’han entregat aquest divendres al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat. A l’acte de lliurement hi han assistit el president de la Generalitat, Artur Mas, el conseller de Cultura, Ferran Mascarell i el president del CoNCA, Carles Duarte.