La Setmana del Llibre en Català “té garantida la localització central a l’avinguda de la Catedral” segons ha anunciat Jaume Collboni, segon tinent d’alcalde. Almenys, ha dit, mentre tinguin responsabilitats de govern. És la mostra del suport municipal a una iniciativa que ha fet un salt endavant important.

Aquest any, tindrà l’oferta de llibres i publicacions en català “més important de la història”.  Hi haurà 150 expositors, entre segells editorials i llibreries, un 28 % més que l’any passat, i també moltes novetats, més de 150 títols nous. Tot plegat, ve propiciat pels bons resultats de l’edició anterior, l’edició “de la consolidació” segons els organitzadors, l’Associació d’Editors en Llengua Catalana. Per a Montse Ayats, presidenta de l’AELLC, el que abans era una setmana de “resistència” s’ha convertit en un esdeveniment modern i amb vocació d’innovació. “Aquella setmana que alguns recordeu de l’estació de Sants o del Parc de la Ciutadella ja ha passat a la història”, assegura Joan Sala, president de la Setmana del Llibre en Català. Avui dia, afirma, “és un dels quatre esdeveniments més importants en el món cultural en aquest país”.

A banda dels expositors, també hi hauran activitats. N’hi ha 232 de previstes, com ara la possibilitat de fer una cervesa amb alguns dels autors del moment, participar en tardes temàtiques o en itineraris literaris per la ciutat.  Aquest any, a més, el Premi Trajectòria que acompanya a aquesta cita ha volgut reconèixer la feina com a traductora d’Anna Casassas.