Aquesta no és una llibreria ambulant, ni tampoc és una parada fixa del Mercat de la Barceloneta. Es tracta d’una iniciativa engegada per l’entitat Llibre Solidari. Amb la venda d’aquest material fruit de donacions de particulars, ajuden persones grans necessitades. JOAN BAGUR, president de l’Associació Llibre Solidari "Normalment els comprem, bé menjar fresc o bé en alguns casos els ajudem a pagar el lloguer. Les ajudes econòmiques, no tot el lloguer perquè a vegades és massa, però, pensa que venent llibres a un euro i a dos euros, no és gaire fàcil fer gaire diners." Hi ha usuaris del mercat que remenen a la parada per primera vegada a la cerca d’un llibre que els atregui, però n'hi ha d’altres que ja són habituals. ISABEL LLORENS, veïna de la Barceloneta "La conozco y me han venido muchas veces a casa a recoger cajas de libros. Y yo vengo de vez en cuando y me compro alguno que no tengo." Qui estigui interessat a adquirir llibres a partir d’un euro i participar així en aquesta campanya solidària, té de temps fins aquest dissabte per fer-ho.

Els llibres, a més de ser una font de coneixement, de gaudi i de cultura, també són, en el cas del projecte Llibre solidari, una eina per ajudar persones grans amb mancances econòmiques. Aquest és l’objectiu de l’entitat que duu a terme una iniciativa que ja té quatre anys. Des de llavors té una cita mensual al Mercat de la Barceloneta, on posa a la venda a partir d’un euro els títols literaris que rep l’entitat.

Joan Bagur, president de l’Associació Llibre Solidari, explica que no sempre poden ajudar econòmicament tant com voldrien, però intenten facilitar el lloguer o comprar menjar fresc a aquells que més ho necessiten. El veïnat que compra regularment al Mercat de la Barcelona també és habitual remenant els nous llibres de la parada, però per a tots aquells que descobreixin la iniciativa aquesta setmana, poden col·laborar-hi fins al dissabte 23 de juliol.