santa eulàlia 2023
Foto: Agrupació de Bestiari Festiu i Popular de Catalunya

L’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya ha decidit cancel·lar la mostra de bestiari infantil de Barcelona que des de fa tres anys se celebra per les Festes de Santa Eulàlia 2023. En les edicions anteriors la mostra s’havia fet a la terrassa d’El Born Centre de Cultura i Memòria i aquest era, en principi, l’espai que el mes de maig es va acordar amb l’Institut de Cultura que acolliria també la mostra d’enguany.

Segons l’agrupació, al novembre l’Ajuntament els va comunicar que, per incompatibilitat amb una exposició que hi ha actualment al Born, la mostra s’havia de traslladar a un altre espai, la Sala Moragues del mateix centre cultural. Els organitzadors van rebutjat el trasllat, argumentant que no és un espai prou gran per acollir les 22 bèsties que formen part de l’exposició i les activitats inclusives que s’hi organitzen al voltant.

Propostes alternatives per acollir la mostra

En resposta als arguments de l’agrupació, l’Institut de Cultura assegura que se’ls va oferir la possibilitat de
traslladar la mostra a altres espais de la ciutat, com el Pati de Carruatges de l’Ajuntament de Barcelona i el pati de la Virreina. També hi havia l’opció de compartir espai amb l’exposició de gegants del Pati Manning, de la Casa de la Caritat.

L’entitat va rebutjar aquests espais perquè considera que no són adients per fer-hi les activitats inclusives amb persones amb discapacitat i que cap d’aquests espais “compleix les condicions que, per nosaltres, el bestiari infantil de la ciutat mereix”.

“Enfadats i decebuts” amb l’ICUB

L’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya afirma que estan “molt decebuts i enfadats” amb l’Administració, tant pel canvi d’emplaçament com pel poc temps de marge amb què se’ls ha comunicat, fet que “ha impedit trobar l’emplaçament adient per fer la mostra”.

Segons l’entitat, “una federació com la nostra en què l’organització és en mans de persones amateurs, que realitzen la feina de forma voluntària, hauria de ser millor valorada i tractada pels professionals que formen part dels organismes públics municipals“.