Montjuïc es prepara per celebrar el Viu Montjuïc 2022 aquest cap de setmana, els dies 8 i 9 d’octubre. Es tracta d’una iniciativa que busca convertir la muntanya en un espai de referència cultural i d’oci a la Barcelona. Aquest any, la proposta torna amb més força: s’hi sumen una trentena d’equipaments -el 2021 en van ser 22- i s’hi han programat una seixantena d’activitats. Una de les novetats és que per primera vegada s’han implicat en l’esdeveniment entitats socials i culturals dels barris limítrofs.

Els organitzadors esperen superar l’assistència de visitants del 2021, que va ser de 37.000 persones. La proposta està coorganitzada pels diferents equipaments, l’ICUB i la Regidoria de Turisme i Indústries Creatives, amb fons procedents de l’impost turístic. L’Ajuntament de Barcelona aporta 180.000 euros per dur a terme la iniciativa.

El tinent d’alcalde de Cultura, Jordi Martí, ha afirmat que l’esdeveniment té un doble objectiu: que els ciutadans “estableixin un vincle afectiu amb els equipaments culturals de la muntanya” i també posicionar Montjuïc com un gran pulmó verd.

Els Jardins de Joan Brossa, nou espai

Una de les novetats destacades d’aquest any és que s’incorpora una zona de restauració i música als Jardins de Joan Brossa. Des de les 12 i fins les 20 h hi haurà un espai gastronòmic, a càrrec de restauradors del Poble-sec que formen part de l’associació Menja’t Montjuïc. També punxaran música en vinil artistes locals.

Més de 60 activitats programades

En aquesta segona edició s’han programat una seixantena d’activitats adreçades a tots els públics, que inclouran espectacles de teatre, actuacions de música i dansa, activitats guiades a les exposicions i també itineraris guiats. Per exemple, es podrà visitar el Castell der Montjuïc o fer una ruta històrica i natural pel barri de la Marina.

Segons ha informat l’Ajuntament no caldrà fer cap inscripció prèvia i tot el programa d’activitats ja es pot consultar al web barcelona.cat/viumontjuic. Ara bé, algunes activitats tenen aforament limitat.

Pla d’actuació del Parc de Montjuïc 2019-2029

La iniciativa s’emmarca dins del Pla d’actuació del Parc de Montjuïc, que preveu diverses accions fins al 2029, que van des de l’àmbit cultural fins a qüestions de mobilitat o de recuperació del patrimoni. El pla, elaborat amb un centenar d’entitats socials i veïnals, busca acostar Montjuïc als ciutadans i obrir-lo a tota la ciutat.