Els carrers de Gràcia s’han tornat a omplir de gent aquest dissabte a la tarda per celebrar Carnestoltes. És una de les múltiples celebracions que tenen lloc de manera simultània a la ciutat. El seguici ha estat encapçalat per una batucada i compost per tres carrosses que han resseguit els carrers més emblemàtics del barri llançant confeti. Una de les carrosses estava formada només per infants i guarnida amb motiu d’Els Picapedra.

A les 18 h la cercavila ha sortit del carrer de Gran de Gràcia. El recorregut ha resseguit, a més, la travessera de Gràcia, el carrer de Milà i Fontanals, i els de Puigmartí, Torrent de l’Olla i Diluvi. El punt final previst és la plaça de la Vila, on es llegirà el Ban de Carnaval, hi haurà una guerra de confeti i també hi ha previst un lliurament de premis.

La guerra a Ucraïna, també present

Les disfresses han estat, com cada any, molt heterogènies. Els personatges de les pel·lícules de Disney, com Toy Story, o les disfresses que mai passen de moda com la dels indis i els vaquers han compartit enguany protagonisme amb algunes indumentàries amb un missatge clar contra la invasió de Rússia a Ucraïna. En aquest sentit, s’han vist dues maneres de mostrar el rebuig a la guerra: una disfressa de militars de la pau i la del propi símbol de la pau. Dues disfresses aparentment oposades, però amb el mateix missatge per la pau.