El Palau de la Música ha comunicat aquest dissabte a la tarda que fa un canvi de programació per al concert del proper 5 de març a les 20 h del vespre. Inicialment, el pianista rus Denis Matsuev havia d’oferir un recital, però “tenint en compte la situació actual entre Rússia i Ucraïna”, aquesta actuació ha estat cancel·lada i substituïda per la del també pianista Javier Perianes. L’intèrpret oferirà una selecció d’obres de grans compositors com M. de Falla i F. Chopin. 

Matsuev va ser condecorat per Putin i és un fervent partidari del president rus. De fet, al març del 2014, va ser una de les més de 500 figures culturals russes que van signar una carta col·lectiva en suport de l’ordre del president d‘utilitzar l’exèrcit contra Ucraïna, just abans que Rússica s’annexionés a Crimea.

El canvi arriba poc després que l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) hagi demanat la suspensió del recital. El Palau de la Música ha informat que les persones que hagin comprat les entrades per al recital de Denis Matsuev poden demanar-ne la devolució en cas que ho desitgin a través del telèfon o per correu electrònic.

Matsuev, vetat també a Nova York

Precisament un altre prestigiós escenari, el Carnegie Hall de Nova York, ha anunciat aquest divendres que reemplaçava l’actuació de Matsuev i el director rus Valery Gergiev. El motiu que han al·legat ha estat el mateix, “els successos recents a nivell mundial”. El rotatiu The New York Times va més enllà, i apunta que la qüestió de fons seria una possible vinculació dels músics amb Vladímir Putin.