Els Premis FAD Sebastià Gasch distingeixen les actuacions parateatrals més destacades de la temporada, així com a aquella professionals que aporten mirades innovadores al món de l’espectacle. Enguany ha recaigut en Roger Bernat, creador singular de l’escena catalana. El jurat n’ha destacat la capacitat per convertir el conflicte social en material escènic. Amb muntatges com ‘Domini públic’, ‘La consagración de la primavera’ o ‘Numax-Fagor-Plus’, Roger Bernat obliga l’espectador a deixar de ser subjecte passiu i a posicionar-se davant del conflicte dramàtic que té al davant.

El premi FAD d’Honor ha estat per a Joan Baixas, director durant 21 anys de la companyia de titelles Teatre de la Claca i  impulsor d’un Festival de Teatre Visual i de Titelles. Baixas segueix en actiu, després de 50 anys de carrera, col·laborant amb artistes visuals de tot el món.

S’han lliurat també Aplaudiments al Festival Salmon, de creació contemporània, i el coreògraf Quim Bigas, a més d’un aplaudiment internacional al director escènic grec Dimitris Papaioannou.