1.- ‘IT’:

inaugurem la temporada àrtica amb una estrena que ens farà esgarrifar. Es tracta d’‘It’, l’adaptació d’una de les novel·les més populars de Stephen King, la que va fer famós el personatge de Pennywise, que és aquest clown maligne que habita al subsòl i que ens farà clavar les ungles a la butaca.

2.- ‘La torre oscura’: King diu que és la història que millor conjuga els principals elements del seu univers, amb un desplegament èpic bastant aparatós, a la qual ha arribat com si fos un somni.

3.- ‘El resplandor’: les famoses bessones de l’hotel Overlook, agafades de la maneta i saludant el nano del tricicle, apareixent-se al fons d’un passadís. La cosa és dantesca. Stephen King explica que la idea d’’El resplandor’ li va venir de vacances, amb la família, en un hotel d’estil neoclàssic de Colorado que també semblava un hotel maleït.

4.- ‘Carrie’: Carrie era la típica “outsider” d’escola americana, objecte de totes les mofes, d’assetjament escolar… Els companys de classe la van fer reina del ball de final de curs amb l’única voluntat de fer-li una broma de molt mal gust: li van tirar a sobre un cubell ple de sang de porc. I en aquest moment és quan ella es transforma en un monstre superpoderós i amb habilitats telecinètiques.

5.- ‘Christine’: un cotxe amb vida pròpia, amb historial criminal. Christine era capaç de posseir l’esperit de tot aquell qui la conduïa, com una parella gelosa, i alhora li feia desenvolupar conductes assassines.

6.- ‘Els nens de les panotxes’: són nens diabòlics. Recordem que aquesta és la seqüència inicial de la pel·lícula. Quan aquest clan de nois endimoniats, que professaven culte a una religió pròpia, assassinen tots els adults del poble.

7.- ‘Misery’: és la història d’un novel·lista segrestat per la seva fan número 1, Kathy Bates (en aquesta imatge amb el ganivet a la mà – moment que hem vist reproduït mil vegades-). El té lligat en un llit, amb la pota ranca, i l’obliga a cremar un manuscrit que considera que és blasfem. I a partir d’aquí l’esclavitza perquè escrigui les històries que a ella li agraden.

8.- ‘El cementerio de las mascotas’: amb aquest últim tast de l’univers King, allà on les ànimes breguen erràtiques sobre les seves tombes, ho deixem amb una última advertència: no fiqueu mai el cap dins d’una claveguera!