El Centre Cívic Pere Quart ha fet per primera vegada una convocatòria de residències artístiques. L’objectiu és cedir espais per a un període d’entre tres i sis mesos a projectes artístics de diverses disciplines. Amb aquesta convocatòria es formalitza el suport que aquest centre sempre ha donat al treball professional dels artistes.

Espai per a vuit artistes residents

En total 11 artistes o col·lectius van presentar les seves propostes però només vuit hi han pogut accedir. Un d’ells és Kiki Vita, que és artista de circ i explica que, per ell, tenir un espai on poder assajar i preparar els seus espectacles és essencial. “Estar sol amb els teus elements i a través del joc comences a trobar coses”, comenta. En el seu cas ha volgut invertir la seva residència a transformar el seu espectacle ‘Grumpy pants’, pensat per fer-se en una sala, en una actuació de carrer.

Dues artistes del grup interdisciplinari Colectivo del Otro, Yazel Parra Nahmens i Patricia del Razo, també s’han pogut beneficiar de la convocatòria. En el seu cas volen concloure un projecte en què ja fa dos anys que treballen. Es tracta de ‘¿Quién dijo barco?’, que vol aportar, a través de la música, una reflexió del que coneixem com la descoberta i colonització d’Amèrica des d’una nova perspectiva. “Volem donar la tercera volta a la truita”, comenta Parra.

Espai, assessorament i visibilitat

Tots els participants de la residència podran gaudir d’una sessió d’assessorament amb un entrenador. “Intentem que quan surtin d’aquí entenguin que no només són artistes sinó que també són empresaris, han de vendre el seu espectacle”, comenta Lydia Montero, referent cultural del Centre Cívic Pere Quart. L’objectiu és que la residència no només els serveixi per tenir un espai on entrenar-se o assajar sinó que tinguin també un assessorament professional i puguin mostrar la seva feina. En aquest sentit, la residència també inclou la possibilitat de fer una funció al mateix centre cívic en la qual poden ensenyar què fan tant davant del públic general com d’especialistes del sector.