(ACN) La tercera edició del BCN Film Fest ha superat els 15.000 espectadors, un 76 % més que l’any passat, segons les xifres que difonen els organitzadors del certamen audiovisual. ‘Litus’, de Dani de la Orden, va obrir el festival el 22 d’abril, que va acabar el 30 del mateix mes amb l’estrena de ‘La balada de Buster Scruggs’, el western dels germans Joel i Ethan Coen per a Netflix.

El certamen, que va oferir entrades a 2,90 euros i va exhibir 66 pel·lícules en 102 sessions, ha penjat el cartell d’aforament ple en 18 ocasions. Els Cinemes Verdi de Barcelona van acollir dimarts passat l’entrega de premis a les pel·lícules guanyadores. El guardó a la millor pel·lícula ha estat per a ‘Soledad’, de l’argentina Agustina Macri, filla del president del país sud-americà.

Pel que fa a la resta de premis, el de la crítica ha estat per a ‘La vida sense la Sara Amat’, de Laura Jou. En aquesta categoria hi ha hagut una menció especial per a ‘La mirada de Orson Welles’, de Mark Cousins. El premi del públic a la millor pel·lícula catalana ha estat també per a ‘La vida sense la Sara Amat’.

Els organitzadors han anunciat que la propera edició del BCN Film Fest està prevista del 17 al 24 d’abril del 2020.