Els caps de cartell The Roots, Justice i David Byrne han actuat al Cruïlla aquesta nit, l’última d’aquesta edició. El grup anglès Orbital ha estat l’encarregat de tancar el festival, amb una actuació que ha servit per recordar els seus èxits, tot i que també han aprofitat per avançar tres cançons que formaran part del nou treball que presentaran al setembre.

Per la seva banda, el grup barceloní Elefantes ha tornat a actuar al Cruïlla, dos anys més tard. El quartet de pop-rock s’ha vestit de blanc per simbolitzar la primera llum del dia, títol del seu últim treball.

El Cruïlla assoleix un nou rècord: 60.000 visitants

La novena edició del Cruïlla s’ha acomiadat amb rècord d’assistència: al llarg dels tres dies de concerts, unes 60.000 persones han visitat el Parc del Fòrum. Aquesta xifra suposa un increment d’unes 3.000 persones respecte a l’edició del festival de l’any passat, en la qual també es va batre rècord.

L’organització de l’esdeveniment es mostra satisfeta amb la xifra assolida, tot i que assenyalen que donen més importància a la qualitat del festival i a la satisfacció del públic. A més, destaquen que més del 90 % dels assistents provenen de Catalunya, i la majoria d’aquests són de Barcelona. En aquest sentit, el director del festival Cruïlla Barcelona, Jordi Herreruela, diu que “posen el focus en el públic local” i, així, l’espai es converteix “en un lloc de trobada, com si es tractés d’una revetlla”.

De cara a l’edició de l’any vinent, el repte que es marca l’organització és seguir oferint més serveis, més enllà de la música. Segons Herreruela, l’objectiu és “omplir de contingut no musical el Parc del Fòrum”.