Memefest

3 de març, 19 h (5-7 €). CCCB, carrer de Montalegre, 5 (el Raval)

El Memefest, festa de l’humor i folklore digital, com el defineix el mateix CCCB,  és un homenatge a la cultura digital, a internet, a la creació sovint anònima i a la rapidesa i l’èxit efímer de les idees. De tot això es parlarà al Centre de Cultura Contemporània el dissabte 3 de març. Una jornada de converses, música, projeccions i una batalla de mems inclosa. Aquí trobareu el programa del Memefest.

Apolo, 75  anys

3 de març, de 12 h a 0 h (gratuït). Sala Apolo, carrer Nou de la Rambla, 113 (el Raval)

La Sala Apolo fa 75 anys de vida i per commemorar-ho, com a tret de sortida de les iniciatives diverses que s’aniran fent,  dissabte ofereix Escena Barcelona, 12 hores de concerts i djs sense interrupció. Aquí trobareu el programa.

Palo Alto Market (power of woman)

3 i 4 de març, d’11 a 21 h (3-4 € i gratuït per més petits de 12 anys). Palo Alto Market, carrer dels Pellaires, 30 (el Front Marítim)

Davant la proximitat del Dia de la dona treballadora, el 8 de març, Palo Alto Market s’avança i dedica l’edició d’aquest mes al talent femení. Sota el lema “Power of woman”, el mercat vol donar visibilitat a totes aquelles dones creadores en diferents disciplines, com la música, el disseny, la gastronomia i l’artesania. Aquí trobareu el programa.

Festa comiat de l’estàtua d’Antonio López

4 de març, 11.30 h (activitat gratuïta) Plaça d’Antonio López (Gòtic)

L’Ajuntament de Barcelona retirarà l’estàtua de l’esclavista Antonio López mentre es fa el procés per canviar el nom de la plaça. En aquest enllaç trobareu més informació de l’acte que tindrà lloc diumenge. Una gran festa ciutadana, amb música, tallers i espectacles per a tota la família, organitzada pels Comediants per dir adeu al monument dedicat al primer marquès de Comillas, indià enriquit amb el tràfic d’esclaus (per cert, que l’estàtua serà trasllada al Centre de Col·leccions del MUHBA).

 

Festes de Sant Medir a Gràcia

3 de març, a partir de les 13 h. En diferents carrers del barri de Gràcia 

Arriba Sant Medir a Gràcia, una de les festes que any rere any aplega famílies que poden triar i remenar en l’ampli programa d’activitats. Durant el matí, les colles participaran en la cercavila pels carrers i les places de Gràcia. A partir de les 10 s’aplegaran a la plaça de la Vila de Gràcia, davant de la seu del districte. I a les 8 del vespre, es prepararan per començar la desfilada. Prepareu-vos per recollir caramels! (divendres 2 de març, Sant Medir a Sarrià)

La nit dels Oscars a la UAB

4 de març, a partir de les 22 h, (l’emissió  de la cerimònia començarà a les 2.30 h) Facultat de Ciències de la Comunicació, UAB, Edifici I, Bellaterra, carrer de les Vinyes, Cerdanyola del Vallès

Per tercer any consecutiu, la Facultat de Ciències de la Comunicació serà l’escenari, el 5 de març a la matinada, de l’emissió de la gala dels Premis Oscar 2018. Hi haurà xerrades i projecció de curtmetratges de la primera edició dels Premis OSCAT, una iniciativa per reforçar la Nit dels Oscars a la Facultat. La cita és a les 22 h i l’inici de la cerimònia no serà fins a les 2.30 h! Per assistir-hi millor reservar. La iniciativa guanya adeptes cada any que passa!