La instal·lació “Presos polítics a l’Espanya contemporània”, de l’artista Santiago Serra retirada d’ARCO, s’exposarà al CCCB aquesta primavera. L’obra mostra 24 fotografies  entre les quals hi ha Jordi Sànchez, Jordi Cuixart i Oriol Junqueras en blanc i negre amb la cara pixelada.

Els responsables de la fira ARCOmAdrid van decidir retirar-la i això va generar un ressò mediàtic important. En plena polèmica, l’empresari català Tatxo Benet va decidir comprar-la per 89.000 i va oferir-la perquè es pogués exposar a Catalunya.

El primer lloc on aterrarà aquesta instal·lació és el Museu de Lleida, entre el 7 de març i el 22 d’abril, i després vindrà a Barcelona.  La data concreta i la durada de la mostra encara s’ha de fixar però s’espera que s’echibeixi durant dos-tres setmanes entre finals de maig i juny, segons ha explicat el director del CCCB, Vicenç Villatoro, a betevé ràdio. A través d’una nota, el CCCB explica que l’exhibició  s’emmarca dins d’un dels “eixos de reflexió permanent del CCCB sobre la relació entre llenguatge, veritat i política” que s’han dut a terme o estan programades per a aquest mateix curs.