Al MACBA, les obres d'art prenen el sol... Cada dimecres i fins al 27 d'agost, el Museu d'Art Contemporani organitza una visita taller per a nens de sis a 12 anys. Acompanyats per un educador, descobriran els murals que envolten el museu, com el de Keith Haring, i s'hi inspiraran per crear-ne un. Al Museu d'Art Nacional, podeu demanar aquest full a l'entrada. S'ha pintat un crim és un joc de pistes. Els nens fan de detectiu i recorren les instal·lacions fixant-se en les obres per tal de resoldre l'enigma. Seguint a Montjuïc, el Poble Espanyol proposa El sarró, una gimcana que cada any atreu més famílies. El recorregut dura una hora i l'entrada amb la motxilla i les eines, costa menys de sis euros. Ganes de cinema? Cada dissabte a la tarda, el CaixaForum desplega la pantalla gran per als més petits. Per quatre euros, podreu veure unes joies del cinema d'animació més contemporani, com aquesta, 'Ernest i Celestine', nominada als Oscars. I si encara no les heu vist, no us perdeu aquestes exposicions que segur els nens recordaran tota la vida: Una immersió en el món fantàstic dels víkings al Museu Marítim... per descobrir la vida quotidiana, la mitologia, l'artesania i les embarcacions dels homes del gran nord. "Metamorfosis" al CCCB. La mostra capbussa el visitant dins l'imaginari surrealista, poètic i grotesc dels mestres de l'animació. Si hi aneu el cap de setmana, hi ha fins i tot un taller en què els infants poden crear les seves pròpies pel·lícules de stop-motion.

L’art contemporani s’apropa a les famílies cada dimecres al MACBA amb una proposta del museu per a nens de sis a 12 anys. Una fórmula perquè pares i fills coneguin obres d’artistes com Keith Haring.

Un altre centre d’art que ofereix propostes per a infants és el MNAC, que convida els infants a visitar el museu tot participant en un joc de pistes en què els més petits fan de detectius. L’objectiu és resoldre un enigma i,  amb aquesta idea, les famílies recorren el museu i en coneixen les peces d’art. Una gimcana similar és la que organitza el Poble Espanyol, que per 5,7 € proposa El sarró, un joc perquè els infants s’apropin als diversos edificis de l’espai fent de detectius.

El cinema d’animació també atreu els més petits i, per això, el CaixaForum ha programat un cicle de projeccions de peces contemporànies tots els dissabtes a les 17.30 h.

Les exposicions també poden ser una bona opció: el Museu Marítim convida a submergir-se en el món fantàstic dels víkings i, al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, s’hi pot veure la mostra ‘”Metamorfosis”, en què els petits de la casa poden descobrir el surrealisme i fer pel·lícules de stop-motion en un taller.