Gegants tradicionals i clàssics... Al costat de més moderns i actuals. DECLA JORDI, portaveu gegants Sant Jaume "la colla el que va decidir es fer una representació del gegant clàssic català que et pots trobar en fulls de regla històrics documentats del segle XVIII, on el gegant está caracteritzat amb un barret, una porra un casc..." La trobada té l'objectiu d'apropar trets característics de la cultura tradicional catalana, al veïns del barri, i també, als turistes que aquest dies, visiten la ciutat. MIQUEL POVEDANO "a ell li encanten i ens agrada molt que li agradi i bueno ho potenciem una mica perquè ho trobem una festa molt maca". "La gent està feliç i m'agrada perquè hi ha música!" Els portadors són les persones que donen vida als gegants. Suporten el pes de l'estructura sobre les seves espatlles i durant la desfilada s'intercanvien entre ells per poder descansar. PEDRO MOLINA, cap de colla dels Gegants del Raval "ens agrada portar gegants, ens agrada estar amb els nanos, els nanos disfruten moltíssim amb les figures, tot aquest mundillo... Ho vius i t'agrada". A la trobada hi han participat unes 7 colles de Barcelona i el Baix Llobregat. Totes, han fet una desfilada pels carrers que hi ha a l'entorn de la plaça de la Mercè.

La VI Trobada dels Gegants i Capgrossos ha començat a les 17,30 h amb la plantada a la plaça de la Mercè. Després s’ha iniciat  la cercavila pels carrers del barri Gòtic fins tornar a la plaça per fer ball de lluïment dels Gegants de Sant Jaume, compost pel músic Pol Ducable i coreografia de la pròpia colla.

La Colla de Sant Jaume va néixer el 2007 amb l’objectiu de recuperar els gegants històrics de la ciutat que estaven antigament relacionats amb la parròquia de Sant Jaume Apòstol.

El 2009 es va presentar la geganta Mercè i un any més tard es va presentar el gegant Ferran. Aquesta recuperació dels gegants de Ciutat Vella va ser possible després d’una àmplia tasca de documentació i és obra del constructor, Manel Casserres, reconegut per les seves obres en l’àmbit geganter.